Inspirerande föreläsare och förebilder

On July 20, 2015 by admin

Vi kan läsa reportage, böcker och lyssna på intervjuer – långa som korta. Vi kan läsa oss trötta i ögonen på diverse intressanta sportsajter och bettingsajter. Men ingenting går upp mot att faktiskt gå och lyssna på kända idrottare när de i verkligheten står och berättar om sina liv och sina erfarenheter.

Idrottare är så mycket mer än bara idrottsmän och det är inte bara klubbar och diverse sportorganisationer som bokar in dessa talare. Företag, skolor, privatpersoner – alla – kan må bra av att lyssna till en inspirerande berättelse. Vilka, om inte idrottsstjärnorna kan mer om teamwork, uthållighet, vikten av att må bra för att få vardagen och “arbetet” att gå ihop.

Två helt olika Magnus

Magnus Samuelsson och Magnus Hedman, två helt olika män, två helt olika idrotter men två föreläsare med fascinerande och gripande berättelser.

Magnus Samuelsson är i allas ögon Sveriges starkaste man och smidig svan på dansgolvet efter hans medverkan i tv4:s Let’s Dance. Denna glada, kramgoa, gigantiska man åker idag runt och föreläser om allt från kost och hälsa till välbefinnande, såväl fysisk som psykisk.

Han har själv kallat sig ett svart får inom idrotten på grund av sina upp och nedgångar. Fotbollsmålvakten Magnus Hedman åker idag runt i Sverige och pratar om fotbollen, hur det var på planen och utanför, hur hans missbruk påverkade livet, om festerna och alla uppgång och fall. Han är idag en väldigt populär ungdomsföreläsare som pratar om droger och hur de påverkar kroppen och idrotten.

jaren-lau-bokaenforelasare
(Fotot taget av: Jaren Lau https://www.flickr.com/photos/jiaren/3984097010/)

Vilja övervinner allt

Tina Thörner, som förmodligen är trött på att höra alla små-fnittra “Tina Turner”, är en före-detta kartläsare och rallyproffs som är känd över hela världen. Idag åker hon bland annat runt och föreläser, samtidigt som hon arbetar som författare och coach. Hon föreläser om ledarskap, motivation, hur man ska nå sina mål och om kvinnor i mansdominerande sporter.

En helt otrolig kvinna och föreläsare är golfproffset Caroline Larsson. Hon föreläser i Sverige om hur man lyckas fokusera på sina möjligheter, övervinna hinder och ta sig mot mål. Det här är verkligen en gripande föreläsare som vet vad hon pratar om då hon gick och vann lagmästerskapen i golf, två och en halv månad efter att hon amputerade bort sitt högra ben.

Lyssna och lär

Att lyssna på andra människors öden och missöden kan hjälpa de som själva är påväg mot en liknande spiral. Samtidigt vill de inspirera andra till att att bli bättre människor, att bli mer klarsynta och framför allt, inte döma andra människor. Vi vet inte ens hälften av vad andra människor går igenom och tidningar eller intervjuer avslöjar inte allt.

Det blir extra speciellt att få lyssna på idrottsmän och idrottskvinnor. De om några har sett vad deras sporter verkligen handlar om, de har sett vad som händer bakom stängda dörrar, de kan berätta hur det verkligen fungerar. De vet hur man kan tar sig igenom svårigheterna för att tillslut stå som segrare och världsmästare av sitt slag.

Comments are closed.